zondag 8 december 2019
 

 • Ermelo, 17 augustus 2003
  Vol met energie starten de mannen van het Ermelo’s Mannenkoor (EMK) op maandag 25 augustus a.s. weer met hun zangrepetities. “Het afgelopen zangseizoen was druk met optredens in diverse kerken, tehuizen en instellingen in Ermelo, maar ook daarbuiten. De accu’s zijn weer opgeladen om weer fris te beginnen יn met een nieuwe dirigent”, aldus de voorzitter Tijmen Kroon. “Het ledental van het koor schommelt nu rond de 90 mannen, maar daar kan nog wel wat bij hoor! Ons streven: een enthousiast mannenkoor met zeker 100 enthousiaste mannen. Op 7 december 2003 hoopt het koor haar dertig jarig jubileum te vieren en in het jubileumjaar zijn tal van activiteiten voorzien.”Wiebren Herman Buma neemt als dirigent de uitdaging aan om het koor, zo vlak voor het jubileumjaar naar een hoger niveau te tillen. Buma, jong - hij is 31 jaar - en enthousiast, woont met zijn vrouw Anke en zoontje Cas in Deventer, maar is van oorsprong een rasechte Ermeloכr. Na zijn “Groevenbeek” tijd studeerde hij aan het conservatorium in Zwolle koordirectie bij Jos Leusink en Jos Vermunt. Als bijvakken stonden piano, zang, ensembleleiding, didactiek en psychologie op het programma. Tevens volgde hij de studie docerend musicus klassiek trompet bij Susan van Opstal. Zijn keuze voor het EMK was eenvoudig: “Het koor staat bekend als ambitieus, gezellig en goed. De klank van een mannenkoor alsmede het repertoire spreken mij zeer aan.”
  Buma brengt een ruime ervaring mee die varieert van koor(directie), zang en danstheater tot jeugdorkest en loopt van klassiek tot populair. Momenteel is hij dirigent van een zang- en danstheatergroep, een gemengd koor en een oratoriumvereniging en is tevens verantwoordelijk voor de opleiding van leerlingen. In zijn vrije tijd tennist en leest hij, speelt trompet en bezoekt theater en concert. Het komende tijd is al aardig volgepland. Zo verleent het Mannenkoor haar medewerking op 12 en 13 september tijdens de opening van de Schaapskooi op de Ermelo’se heide. Op zondag 21 september zullen de mannen hun stemmen laten horen in “Het Dorp” te Arnhem. Uniek zal het optreden zijn van de mannen op 18 oktober met de dames van het Barbershopkoor “Tune-Time” in de Dialoog. Op donderdagavond 30 oktober zal medewerking worden verleend aan de dienst in de Chr. Gereformeerde Kerk in Ermelo.Dus mannen van Ermelo, als u zich aangesproken voelt, kom op 25 augustus eens vrijblijvend langs bij het Mannenkoor, dat elke maandagavond repeteert van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Leemkuul aan de Eksterlaan.Het repertoire is erg uitgebreid en bestaat uit geestelijke liederen, negrospirituals, vaderlandse liederen, maar ook klassieke werken worden ten gehore gebracht. Het blijft een geweldige ervaring om een concert mee te zingen. Bert Elbertsen uit Ede is de vaste begeleider op orgel en piano.
  We zien belangstellenden graag eind augustus, begin september in onze repetitiezaal!


   

 • Ermelo, 12 oktober 2003
  Op 18 oktober a.s. treedt het Ermelo’s Mannenkoor (EMK) op met het Ladies Barbershopkoor ‘Tune Time’. Het EMK behoeft eigenlijk geen introductie. Het heeft een rijke geschiedenis en verleent al dertig jaar medewerking aan allerlei concerten en (kerk) diensten. De combinatie van het EMK met ‘Tune Time’is uniek. Het Barbershopkoor staat onder leiding van Rieni van de Bunt. Barbershop is een Amerikaanse close harmony stijl waarbij vierstemmig wordt gezongen. Ook het showelement speelt hierbij een belangrijke rol. Het concert, “Lichte klanken & Evergreens” begint 18 oktober om 20.15 uur (zaal open 19.45 uur) in de Theaterzaal van “De Dialoog” te Ermelo. De presentatie is in handen van Bernadien Hamhuis-Kampman. Cor Ploeg uit Genemuiden bespeelt de piano. De algehele leiding is in handen van Wiebren Buma. Door de koren zullen prachtige bewerkingen van bekende liederen ten gehore worden gebracht, ieder koor in zijn eigen stijl. Het EMK voert o.a.“I am sailing”, “An der Donau” en “You’ll never walk alone” uit, terwijl Tune Time o.a. de liederen “Moon River”, “That’s what’s friends are for”, “Wim Sonneveld” ten gehore zal brengen. Toegangskaarten א 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij “De Dialoog”. De kassa is open op maandag, dinsdag en donderdag van 11.00 – 15.00 uur. U kunt de kaarten ook bestellen bij Jonker Herenmode (0341-552597)


   

 • Ermelo’s mannenkoor 30 jaar jong!

  Ermelo, 29 november 2003

  mini Koorfoto 2003Op 7 december 1973 werd het Ermelo’s Mannenkoor opgericht door een klein aantal enthousiaste zangers. Nu dertig jaar later is het Mannenkoor uitgegroeid tot een middelgroot koor van ruim negentig leden. Het Ermelo’s Mannenkoor (EMK) geniet grote bekendheid in Ermelo en wijde omgeving. Het koor staat bekend als ambitieus, gezellig en goed. Het koor weet zich verzekerd van een groot en trouw publiek bij concerten en optredens. De klank van het koor en het repertoire spreken aan. Dirigent Wiebren Buma heeft de uitdaging aangenomen om het koor, in het jubileumjaar naar een hoger niveau te tillen. Hij studeerde aan het conservatorium in Zwolle koordirectie. De vaste begeleider van het koor is organist en pianist Bert Elbertsen. Hij studeerde met succes aan het conservatorium te Utrecht. Naast koorbegeleiding heeft hij ook veel ervaring als concert musicus. Het repertoire is erg uitgebreid en bestaat uit geestelijke liederen, negrospirituals, vaderlandse liederen, maar ook klassieke werken worden ten gehore gebracht. Het EMK organiseert ter gelegenheid van hun dertig jarig bestaan een feestelijke receptie op zaterdag 13 december a.s. van 16.00 tot 18.00 uur in het Partycentrum “De Driehoek” aan de Drieכrweg 124 te Ermelo. Belangstellenden zijn van harte welkom. Informatie over het Ermelo’s Mannenkoor kunt u krijgen bij Tijmen Kroon (557874), Chris Woortman (553783) of Andrי van der Weide (562356)


   

 • 20 December Kerstconcert Ermelo’s Mannenkoor
  Ermelo, 28 november 2003
  Kerstconcert 2003Op zaterdag 20 december a.s. organiseert het Ermelo’s Mannenkoor haar traditionele Kerstconcert in de Immanuכlkerk te Ermelo. Naast het Ermelo’s Mannenkoor zullen de sopraan Elma van den Dool uit Hilversum en de Deense bariton Palle Fuhr Jרrgensen uit Huizen hun zang ten gehore brengen. Bovendien zal de “Malletband” van de Chr Muziekvereniging “Prinses Margriet” uit Rouveen het concert muzikaal opluisteren. Bert Elbertsen zal het geheel op orgel en piano begeleiden. De presentatie is dit jaar in handen van Marian van Beerschoten. Dirigent Wiebren Buma heeft de algehele leiding. Elma van den Dool volgde haar zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar zij in 1980 haar diploma Docerend musicus behaalde. Aan het Utrechts conservatorium verwierf zij het diploma Uitvoerend musicus. De sopraan trad veelvuldig op in het binnen- en buitenland en werkte met bekende dirigenten. De Deense bariton Palle Fuhr Jרrgensen studeerde eveneens aan het Sweelinck Conservatorium en vervolgde zijn opera-opleiding in Antwerpen. Hij verleende solistische medewerking aan vele concerten en opera’s in binnen- en buitenland. Zijn repertoire bevat zowel barok, oratorium, opera en lied als hedendaagse muziek. De “Malletband” uit Rouveen is een kleine drumband die aangevuld is met melodisch slagwerk instrumenten als bells, marimba’s en xylofoons. Omdat de dirigent, Freek Nijmeijer met de drumband graag in een kerkdienst wilde spelen, kwam in 1970 het idee om met de kerst de drumband in een kerk te laten optreden. De drumband werd omgebouwd naar malletband en de kerstmuziek werd gearrangeerd voor het begeleiden van koren, maar ook om zelfstandig als band te spelen. Bert Elbertsen, de vaste begeleider van het EMK studeerde aan het Conservatorium in Utrecht en is sinds 1987 vaste organist in de Nieuwe Kerk van Ermelo. Naast het EMK is hij vaste begeleider van een groot aantal andere koren. Met deze koren heeft hij grote faam gemaakt en bovendien bespeelde hij diverse orgels in Frankrijk, Engeland, Amerika en Duitsland. Inmiddels heeft hij 7 solo-CD’s gemaakt in Hasselt, Doesburg, Maassluis, Nijmegen, Dordrecht, Bolsward en Ermelo.
  Het Kerstconcert vindt plaats in de Immanuכlkerk, Stationsstraat 137 te Ermelo en vangt aan om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 7,50, voorverkoop € 6,=, donateurs € 4,50, CJP-houders en 65+’ers € 6,50. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Jonker Herenmode, De Enk 1, telefoon 0341-552597 en bij J. Folkers, Tabak en Wenskaarten, De Enk 37, telefoon 0341-559011 of voor aanvang van het concert bij de kerkzaal.


   

 • Ermelo, 23 maart 2004

  Op 12 april, tweede Paasdag organiseert het Ermelo’s Mannenkoor onder leiding van dirigent Wiebren Buma, haar jaarlijkse Paaszangdienst. Aan de zangdienst zal tevens de sopraan Elma van den Dool haar medewerking verlenen. De algehele leiding van de Paaszangdienst is in handen van Ds. A.W. Berkhof uit Ermelo die tevens de meditatie verzorgt. Bert Elbertsen zal de dienst begeleiden op orgel en piano. Tijdens de dienst wordt ייn collecte gehouden waarvan de 50% van de opbrengst ten goede zal komen aan de verdere afbouw van het kerkje in Ceres in de Oekraןne, wat ondersteund wordt door EMK-lid Bert van Panhuis (0341- 55 40 29), maar bovendien geadopteerd is door het koor. Er is nog veel geld nodig voor het interieur van de kerk, zoals stukadoor werkzaamheden, verwarming, verlichting, geluidsapparatuur, toiletten, etc. De kosten geraamd op zo’n €. 15.000,=. De broeders en zusters in Ceres zijn erg blij met alles wat het EMK op diverse gebieden voor de gemeente in Ceres doet, zoals het beschikbaar stellen van kleding, schoeisel en voedsel. Het EMK steunt S.N.S. Hulp Oost Europa. (Bank.rek.nr. 85 16 65 039 te Ermelo.)
  De andere helft van de opbrengst gaat naar de Stichting Profit for the World’s Children. Een stichting die zich inzet voor een structurele verbetering van de leefomstandigheden van kinderen wereldwijd. Onder het motto “Trek ייn lijn voor kinderen” draagt ook het EMK bij aan de Stichting PWC bij het publiceren van informatie, het stimuleren van samenwerkingsverbanden tussen organisaties en het in gang zetten van veranderingen. Alleen de samenleving als geheel kan zorgdragen voor de veiligheid van kinderen en hun mogelijkheden voor groei waarborgen. Het EMK steunt ook PWC (Telefoon: 0341- 49 58 48. Fortisbank 86 78 03 320)e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Website: www.p-w-c.org.
  De Paaszangdienst vindt plaats in de Immanuכlkerk, Stationsstraat 137 te Ermelo en vangt aan om 10.00 uur. De zaal is open vanaf 09.30 uur. Iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis. Na afloop van de zangdienst is er gelegenheid voor ontmoeting met een kopje koffie of thee.

Abonneer U vrijblijvend

Inloggen ledenportaal

Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.