Grandioos jubileumconcert Ermelo’s MannenKoor

Een grandioos jubileumconcert…”, “wat een klankkleur…”, “ontzettend gevarieerd programma…” en nog veel meer superlatieven vielen het Ermelo’s MannenKoor ten deel na de uitvoering van hun 45-jarig jubileumconcert op vrijdag 7 december in de Immanuelkerk.
Precies op deze dag bestond het EMK namelijk alweer 45 jaar, een reden voor het koor om een (gratis toegankelijk) jubileumconcert aan te bieden. De kerkzaal was dan ook tot de nok gevuld. Het was zelfs nodig om extra stoelen bij te plaatsen. Ook  burgemeester Baars (beschermheer EMK) was aanwezig.

Klik op een foto om deze te vergroten.

Tijdens het gevarieerde concert waren veel liederen te beluisteren welke ooit door het EMK zijn uitgevoerd, maar ook de nodige nieuw ingestudeerde liederen. Het EMK heeft voor het jubileumconcert veel geoefend. Extra avonden en zelfs een zaterdag met het orkest hebben dan ook geleid tot dit geslaagde concert, waarbij zeker ook de muzikale begeleiding niet vergeten mag worden.

Jubileumconcert 2018foto: Jan de Roo fotografie Ermelo Want de muzikale medewerkenden, t.w.

• Het Harderwijks Strijkorkest
  • Marjolein de Wit (fluit)
  • Evelyn Heuvelmans (hobo)
  • Jacob Schenk (tenor)
  • Bert Elbertsen (kistorgel en piano)
  • Ab Weegenaar (kistorgel)

waren hier zeker mede debet aan.
Het is daarbij de dirigent Ab Weegenaar zondermeer gelukt om dit samen te smelten tot één geheel. Nadat het laatste lied had geklonken volgde er een enorm applaus, wat tevens gepaard ging met de roep om een toegift. Spontaan werd toen nogmaals het lied “I’m feeling fine” ten gehore gebracht, waarbij alle aanwezigen begonnen mee te klappen. Een mooie afsluiting van een grandioos concert. De presentatie was in handen van Jan Visser die de aanwezigen op een humoristische wijze het programma wist aan te reiken.

Ter nagedachtenis aan ons overleden koorlid Peter van der Plas († 30-09-2018) stond er, als eerbetoon, op zijn plaats binnen het koor een lege stoel met daarop een witte roos. Peter heeft een groot gedeelte van de voorbereiding van het jubileumconcert nog meegemaakt.