Ermelos Mannenkoor 30 jaar jong

Ermelo’s mannenkoor 30 jaar jong!

Ermelo, 29 november 2003

mini Koorfoto 2003Op 7 december 1973 werd het Ermelo’s Mannenkoor opgericht door een klein aantal enthousiaste zangers. Nu dertig jaar later is het Mannenkoor uitgegroeid tot een middelgroot koor van ruim negentig leden. Het Ermelo’s Mannenkoor (EMK) geniet grote bekendheid in Ermelo en wijde omgeving. Het koor staat bekend als ambitieus, gezellig en goed. Het koor weet zich verzekerd van een groot en trouw publiek bij concerten en optredens. De klank van het koor en het repertoire spreken aan. Dirigent Wiebren Buma heeft de uitdaging aangenomen om het koor, in het jubileumjaar naar een hoger niveau te tillen. Hij studeerde aan het conservatorium in Zwolle koordirectie. De vaste begeleider van het koor is organist en pianist Bert Elbertsen. Hij studeerde met succes aan het conservatorium te Utrecht. Naast koorbegeleiding heeft hij ook veel ervaring als concert musicus. Het repertoire is erg uitgebreid en bestaat uit geestelijke liederen, negrospirituals, vaderlandse liederen, maar ook klassieke werken worden ten gehore gebracht. Het EMK organiseert ter gelegenheid van hun dertig jarig bestaan een feestelijke receptie op zaterdag 13 december a.s. van 16.00 tot 18.00 uur in het Partycentrum “De Driehoek” aan de Drieכrweg 124 te Ermelo. Belangstellenden zijn van harte welkom. Informatie over het Ermelo’s Mannenkoor kunt u krijgen bij Tijmen Kroon (557874), Chris Woortman (553783) of Andrי van der Weide (562356)