dinsdag 12 november 2019

Kerstconcert Ermelo’s Mannenkoor

20 December Kerstconcert Ermelo’s Mannenkoor
Ermelo, 28 november 2003
Kerstconcert 2003Op zaterdag 20 december a.s. organiseert het Ermelo’s Mannenkoor haar traditionele Kerstconcert in de Immanuכlkerk te Ermelo. Naast het Ermelo’s Mannenkoor zullen de sopraan Elma van den Dool uit Hilversum en de Deense bariton Palle Fuhr Jרrgensen uit Huizen hun zang ten gehore brengen. Bovendien zal de “Malletband” van de Chr Muziekvereniging “Prinses Margriet” uit Rouveen het concert muzikaal opluisteren. Bert Elbertsen zal het geheel op orgel en piano begeleiden. De presentatie is dit jaar in handen van Marian van Beerschoten. Dirigent Wiebren Buma heeft de algehele leiding. Elma van den Dool volgde haar zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar zij in 1980 haar diploma Docerend musicus behaalde. Aan het Utrechts conservatorium verwierf zij het diploma Uitvoerend musicus. De sopraan trad veelvuldig op in het binnen- en buitenland en werkte met bekende dirigenten. De Deense bariton Palle Fuhr Jרrgensen studeerde eveneens aan het Sweelinck Conservatorium en vervolgde zijn opera-opleiding in Antwerpen. Hij verleende solistische medewerking aan vele concerten en opera’s in binnen- en buitenland. Zijn repertoire bevat zowel barok, oratorium, opera en lied als hedendaagse muziek. De “Malletband” uit Rouveen is een kleine drumband die aangevuld is met melodisch slagwerk instrumenten als bells, marimba’s en xylofoons. Omdat de dirigent, Freek Nijmeijer met de drumband graag in een kerkdienst wilde spelen, kwam in 1970 het idee om met de kerst de drumband in een kerk te laten optreden. De drumband werd omgebouwd naar malletband en de kerstmuziek werd gearrangeerd voor het begeleiden van koren, maar ook om zelfstandig als band te spelen. Bert Elbertsen, de vaste begeleider van het EMK studeerde aan het Conservatorium in Utrecht en is sinds 1987 vaste organist in de Nieuwe Kerk van Ermelo. Naast het EMK is hij vaste begeleider van een groot aantal andere koren. Met deze koren heeft hij grote faam gemaakt en bovendien bespeelde hij diverse orgels in Frankrijk, Engeland, Amerika en Duitsland. Inmiddels heeft hij 7 solo-CD’s gemaakt in Hasselt, Doesburg, Maassluis, Nijmegen, Dordrecht, Bolsward en Ermelo.
Het Kerstconcert vindt plaats in de Immanuכlkerk, Stationsstraat 137 te Ermelo en vangt aan om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 7,50, voorverkoop € 6,=, donateurs € 4,50, CJP-houders en 65+’ers € 6,50. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Jonker Herenmode, De Enk 1, telefoon 0341-552597 en bij J. Folkers, Tabak en Wenskaarten, De Enk 37, telefoon 0341-559011 of voor aanvang van het concert bij de kerkzaal.