dinsdag 19 november 2019

Imponerend zomerconcert

Ermelo, 5 juli 2005

Op zaterdag 2 juli jl. heeft het Ermelo's MannenKoor mogen deelnemen aan het zomerconcert dat door de plaatselijke muziekvereniging O (efening) L (eidt) T (ot) O(ntwikkeling) uit Loenen (Gld ) werd georganiseerd. Geןnspireerd door een grote publieke belangstelling, de fraaie entourage bij en om het kasteel ter Horst en de hoge kwaliteit van het harmonieorkest, werd het een imponerende happening. Het is traditie, dat bovengenoemde muziekvereniging, bestaande uit een drumfanfare en een harmonieorkest (wat een weelde!) voor het zomerreces een concert verzorgt. Deze keer viel het Ermelo's MannenKoor de eer te beurt een bijdrage aan de avond te leveren. Al eerder die week op donderdagavond werd in het dorpshuis van Loenen samen met het harmonieorkest de generale repetitie uitgevoerd. Ondanks de afwezigheid van reeds vakantievierende koorleden was er op zaterdagavond met ruim 60 mannen een voldoende aantal aanwezig om voor een representatief koor te zorgen. Voor de pauze zong het Ermelo's MannenKoor onder leiding van Wiebren Buma en met ondersteuning van vaste begeleider Bert Elbertsen op de piano, een vijftal voor het koor bekende liederen, waarbij "Jacob's Ladder " voor een hoogtepunt en veel waardering van het publiek zorgde. Na de pauze liet het harmonieorkest horen over grote muzikale talenten te beschikken en voor het koor was het een feest samen met hen de door het koor ingestuurde stukken uit te voeren met als onbetwiste topper als slot "Pomp and Circumstance " van Edward Elgar. De reacties van het publiek na afloop waren enthousiast en lovend en als het aan de Loenenaren ligt komt het koor volgend jaar weer op bezoek. Voor het zover is krijgen we evenwel een reprise van dit concert door koor en orkest op Ermelose bodem. Over datum, tijd en plaats wordt nog onderhandeld. Een evenement evenwel om naar uit te kijken.