VSB fonds helpt EMK aan nieuw podium

Ermelo, 5 maart 2007
Het Ermelo's Mannenkoor is sinds een paar weken in het bezit van een totaal nieuw podium. Voor de optredens van het ruim 100 man tellende koor wordt altijd een podium opgebouwd. Het jaren oude, door de mannen zelf gemaakte, podium was nodig aan vervanging toe. Het was niet alleen erg zwaar om op te bouwen maar ook onveilig voor de leden. In 2006 is besloten om een nieuw podium aan te schaffen wat van aluminium is gemaakt en waarbij een aantal veiligheidsvoorzieningen zijn aangebracht. Zo zijn er rondom hekken aanwezig en is het door het lichte materiaal makkelijk te plaatsen. Er was echter een probleem: de kosten van zo'n podium zijn erg hoog en van de contributie is dat niet op te brengen. Door groot enthousiasme van de leden is een deel van het geld bij elkaar gebracht door o.a. de bloemenverkoop en de rommelmarkt, maar er zaten nog wat gaten in de begroting. Eיn van de leden heeft toen contact opgenomen met het VSBfonds. Dit fonds is werkzaam op een breed maatschappelijk terrein: zorg & welzijn, natuur & milieu, kunst & cultuur en sport & vrije tijd. Daarbij wordt teruggegrepen op de sociaal-maatschappelijke traditie van de spaarbanken in Nederland, die het VSBfonds sinds 1990 voortzet. In 2005 kon het VSBfonds circa 2.500 aanvragen honoreren, voor een totaalbedrag van ruim € 43 miljoen. Aanvullende informatie over het VSBfonds is te vinden op internet: www.vsbfonds.nl. Het VSBfonds heeft een gift ter beschikking gesteld van € 2.500,00. Met nog enkele andere giften is het nieuwe podium nu een feit en het koor: dat staat zijn mannetje weer.