Succesvol "jazzy" optreden van 'Ermelo's MannenKoor' in Heerlickheijd

Ermelo, 18 februari 2007
Afgelopen zaterdag 17 februari vond er een uniek muzikaal samenspel plaats in de 'Heerlickheijd van Ermelo'. Wat was begonnen als een "leuk plannetje" tussen twee neven, de ייn zanger bij het 'Ermelo's MannenKoor' en de ander muzikant bij de 'WB JassCrooners', liep uit op een bijzonder gezamenlijk concert. Een groot mannenkoor dat laat zich inspireren door de swingende klanken van een jazzformatie.Na diverse weken van intensief repeteren heeft het EMK zijn muzikale kunnen gepresenteerd aan een uitverkochte zaal. In de grote theaterzaal van de 'Heerlickheijd van Ermelo' lieten de mannen van het 'Ermelo's MannenKoor' zich van hun meest jazzy kant zien. Aangevoerd door dirigent Wiebren Buma steeg het koor tot grote muzikale hoogte. En zeker niet in de laatste plaats door het enthousiasme van de muzikanten en zangeres van de 'WB JassCrooners'. Ook de Crooners kregen het publiek op hun hand, want dat kon niet meer stil blijven zitten door de aanstekelijke muziek. Zoals gebruikelijk in de jazzmuziek, maar zeker bij dit gezelschap, staat improvisatie hoog in het vaandel. Vele hoogstandjes van muziek en zang passeerden de revue. Dit optreden vond plaats in theaterzaal 'De Waeghe' in de 'Heerlickheijd van Ermelo'. Een ambiance die, mede dankzij de ondersteuning van de 'Van den Tweel Horecagroep', het gezamenlijk concert tot een succes heeft gemaakt. Al met al was het een zeer geslaagde avond en heeft het 'Ermelo's MannenKoor' zich van een geheel andere kant laten horen. Tijdens het drankje na afloop van dit unieke optreden bleven de vele enthousiaste reacties dan ook niet uit. Een avond om met gepaste trots op terug te kijken.