Ermelo's MannenKoor verrassend op jubileumconcert

Ermelo, 27 oktober 2008
Dat de optredens van het EMK altijd veel publiek trekken bleek ook zaterdagavond weer in de Immanuכlkerk bij het jubileumoptreden. In de volle kerk kreeg het publiek een verrassend programma voorgeschoteld. Het koor had een aantal gasten benaderd om samen een concert te geven van grote klasse. Vףףr de pauze waren een aantal bekende nummers zoals Veni Jesu, Wees stil en luister en het Santo, Santo, Santo te horen. Het koor werd hierbij begeleid door Bert Elbertsen op de piano. Ook speelde Bert op het kerkorgel het allegro uit concerto nr.4 van G.F. Hהndel. Het Ermelo's MannenKoor zong samen met de sopraan Sabine Wthrich "Obיisson" uit de opera Manon van Jules Massenet. Dat er voor de pauze veel variatie was bleek uit de laatste drie nummers die door het koor a capella gezongen werden; namelijk de negrospirituals 'My Lord what a mornin', 'Old black Joe' en 'Rock-a my soul'. Na de pauze werd direct groots ingezet door samen met het Harderwijks Strijkorkest de Messe no. 5 in C van Charles Gounod te zingen. De delen Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei werden door het koor prachtig vertolkt. Dat het Harderwijks Strijkorkest meer in zijn mars heeft liet het horen bij het Altvioolconcert in G. van Ph. Telemann met als solist Michel Tsang a Sloe. Het koor bracht vervolgens twee stukken van Bach ten gehore: 'Wachet auf, ruft uns die stimme' en 'Ich will den namen Gottes loben'. Samen met Sabine werden nog gezongen 'Panis Angelicus' van C. Frank en 'La vergine degli Angeli' van Verdi. Kortom: een verrassend optreden onder de bezielende leiding van dirigent Wiebren Buma. Een bijzonderheid tijdens het optreden was het aanbieden van de eerste CD aan de beschermheer van het koor ing. W.P. Omta, burgemeester van Ermelo. Een aantal nummers die door het koor tijdens dit jubileumconcert zijn gezongen staan ook op deze CD. In de loop van het jubileumjaar verzorgt het koor nog een aantal grote en kleinere optredens.