Uniek concert Don Kozakkenkoor met TOEAC en Ermelo’s MannenKoor.

Ermelo, 16 oktober 2009
De Russische wonderstemmen van het Don Kosaken Chor Wanja Hlibka zijn te horen in Ermelo. Op zaterdag 7 november 2009, vindt in de Immanuכlkerk, Stationsstraat 137, een feestelijk galaconcert plaats met het Don Kozakkenkoor o.l.v. Wanja Hlibka , het accordeonduo TOEAC uit Gemert en het Ermelo’s MannenKoor o.l.v. Wiebren Buma; de koorbegeleiding wordt verzorgt door Bert Elbertsen. De kaarten voor dit unieke concert kosten € 17,00 en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Jonker Herenmode, De Enk, Ermelo Tel. 0341-552597 en op 7 november aan de kerkzaal vanaf 19.00 uur Dit uitzonderlijke en door velen bewonderde Don Kozakkenkoor is bekend van talloze tv-uitzendingen en weet zich overal verzekerd van een grote schare enthousiaste en trouwe toehoorders. Hun dirigent Wanja Hlibka is de legitieme opvolger van de legendarische Serge Jaroff. De geweldige solisten van dit koor worden door de muziekrecensenten steeds weer als “Russische wonderstemmen“ omschreven. Ze kunnen de karakteristieke melancholie van de Russische muziek tot in de uiterste perfectie vertolken. Hun omvangrijke repertoire strekt zich uit van de feestelijke gezangen van de Russisch-orthodoxe Kerk, via de onsterfelijke populaire volkswijsjes tot aan koorwerken van de grote klassieke componisten. Het accordeonduo “TOEAC” bestaat uit Renיe Bekkers (1985) uit Erp en Pieternel Berkers (1986) uit Gemert. Het duo behaalde verschillende prijzen op het Nederlandse accordeonconcours en het internationale accordeon solistenconcours ‘de coupe mondiale'. In oktober 2007 behaalde TOEAC de eerste prijs in de categorie ‘kamermuziek’ op het zeer gewaardeerde internationale accordeonconcours ‘Premio Internazionale di Fisarmonica’ te Castelfidardo (Italiכ). Renיe en Pieternel volgden ondertussen verscheidene masterclasses. Met grote regelmaat geeft het duo concerten, waarbij zij naast de duowerken ook solowerken spelen. Hierbij brengen zij een gevarieerd programma ten gehore. Zij speelden al in diverse concertzalen in het binnen en buitenland. Als laatste maar niet de minste het EMK, voor velen een bekend mannenkoor. Zeker de combinatie van deze drie muzikale groepen zal een echt galaconcert zijn.