Ermelo’s MannenKoor voldoet aan hoge verwachting

Ermelo, 21 september 2009
Dat het EMK kan zingen is bekend, maar afgelopen zaterdag steeg het boven zichzelf uit. De afgelopen maanden was er door de mannen druk gerepeteerd en dat was te merken aan de zang en concentratie. Door de dirigent Wiebren Buma en de muziekcommissie was een prachtig programma samengesteld. Het koor heeft onder andere gezongen das Morgenrot van R. Pracht, een aantal delen uit de Messe Brטve van Gounod, Die Himmel erzהhlen die ehre Gottes van Jos. Haydn en Landerkennung van Edvard Grieg.Naast het EMK werd aan het concert medewerking verleend door de sopraan Sabine Wthrich. Door Sabine is onder andere Nun beut die Flut van Haydn gezongen en verder de Vier Arietten opus 82 van Beethoven, Vedi en quanto tבdoro van Schubert. Dat het een prachtig concert was bleek na afloop door de positieve reacties van de aanwezigen en het langdurig applaus.

Op 7 november wordt in Ermelo een galaconcert gegeven met het Don Kozakkenkoor Wanja Hlibka.