zaterdag 16 november 2019

Ermelo’s MannenKoor start nieuw seizoen met concert

Ermelo, 19 augustus 2009
Op 31 augustus start het Ermelo’s MannenKoor weer met de repetities voor het nieuwe seizoen. Het koor is op zoek naar nieuwe leden die naast het zingen van gezelligheid houden. Elke maandagavond van kwart voor acht tot tien uur wordt er geoefend in de Leemkuul in Ermelo West. Mannen die een repetitie willen bijwonen zijn hartelijk welkom om te luisteren en om mee te zingen.Het jaarlijks concert wordt dit jaar vroeg gehouden en wel op zaterdag 19 september a.s. in de Immanuelkerk in Ermelo. Sopraan Sabine Wthrich verleent hieraan haar medewerking.
Uiteraard wordt het koor begeleidt op orgel en piano door Bert Elbertsen en de algehele leiding is in handen van de dirigent Wiebren Buma. De aanvang van het concert is 20.00 uur en de kerk is om 19.30 uur open. Het koor heeft gezocht naar nieuwe en inspirerende muziekstukken. Onder andere wordt gezongen Das Morgenrot van R. Pracht, een aantal delen uit de Messe Brטve van Gounod, Die Himmel erzהhlen die ehre Gottes van Jos. Haydn en Landerkennung van Edvard Grieg. Door Sabine Wthrich zal, samen met het koor, Nun beut die Flur van Haydn worden gezongen en verder zingt zij o/a onder andere Vier Arietten opus 82 van Beethoven, Vedi en Quanto Tבdoro van Schubert. Het belooft een mooi concert te worden wat de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Toegangskaarten voor het concert kosten € 10,00, donateurs betalen € 8,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Jonker Herenmode en Folkers wenskaarten en tabak, beiden in de Enk in Ermelo, en op de concertavond aan de zaal.In november staat er nog een optreden te wachten voor het EMK en wel samen met het Don Kozakkenkoor. Daarnaast zijn er tot aan de kerst nog een aantal optredens.