dinsdag 12 november 2019

Bloemenmarkt ondanks regen groot succes

Ermelo, 21 mei 2010 -
Zaterdag 8 mei, de dag voor moederdag, heeft het Ermelo's MannenKoor weer zijn bloemen- en plantenmarkt georganiseerd.Hoewel de verkoop in de ochtend enigszins tegenviel vanwege het slechte weer, klaarde het in de middag op en werd er vervolgens goed verkocht. Aan het eind van de middag waren er nog amper bloemen over. De coördinator van deze bloemen- en plantenmarkt, Willem Ros, liet tijdens de wekelijkse oefenavond van het koor dan ook weten dat de nettowinst bijna een evenaring was van vorig jaar. Een groot succes dus. Tijdens een interview met het Ermelo's weekblad hebben Willem Ros en Gert Schuurman al hun uiterste best gedaan om de bloemen- en plantenmarkt aan te prijzen. "Kerels helpen kerels". Onder die noemer staan mannen van het Ermelo's Mannenkoor hun geslachtsgenoten met raad en daad bij op de bloemen- en planten markt, liet Willem weten. Gert gaf aan dat het EMK er dit jaar iets extra's van ging maken met enkele leuke acties. Een aantal dames van de vereniging Groei & Bloei, afdeling Ermelo/Putten, had namelijk diverse aansprekende bloemstukken gemaakt voor de verkoop. In het stuk was de laatste cd van het EMK, "Wees stil en luister", kunstig verwerkt. Daarnaast werd de cd ook los te koop aangeboden voor tien euro. Dit bedrag was inclusief een waardebon van 2, 50 euro die kon worden ingeruild voor korting op een bloemetje of plantje.Wie bovendien ter plekke besloot donateur te worden van het mannenkoor voor vijftien euro per jaar, kreeg eveneens 2,50 euro korting. Willem verzekerde nog dat de bloemen- en plantenmarkt altijd een hoogtepunt is voor de leden van het koor. "Het is altijd extra gezellig met die mannen achter de kraam. Bijna alle leden van ons koor willen ook graag meedoen. We hebben zelfs een wachtlijst." Het was al weer voor de twaalfde keer dat het EMK op het Pauwenplein stond met de verkoop van voorjaarsplanten en -bloemen om de clubkas te spekken. Al die jaren is Willem Ros de grote animator van dit geheel. Chapeau.