Paaszang Ermelo's MannenKoor

Ermelo, 16 maart 2010 -
Paasmaandag 5 april organiseert het Ermelo's MannenKoor een Paaszang in de Immanuכlkerk te Ermelo. Het Christelijk Vocaal Ensemble Vaya con Dios uit Putten verleent zijn medewerking. De toegang is weer gratis. Er zal wel een collecte worden gehouden voor een goed doel van de stichting "The Well", opgericht door Henk en Henny Jansen uit Putten. Deze stichting zal de opbrengst van de
collecte geheel besteden aan een voedselproject in Debre Zeit Ethiopië. De aanvang van deze traditionele Paaszang is 10.00 uur en vanaf 09.30 uur is de kerkzaal geopend. De voorganger is Ds. Joz. A. de Koeijer uit Ermelo. Het Ermelo's MannenKoor staat onder leiding van Wiebren Buma en de vaste begeleider Bert Elbertsen bespeelt het orgel en piano.De collecte bestemd voor "The Well Foundation" t.b.v. een voedselproject in Debre Zeit Ethiopië.Het Christelijk Vocaal Ensemble Vaya con Dios werd in november 1998 opgericht en is ontstaan uit het jeugdkoor De Zuiderzangertjes. Het ensemble telt op dit moment twaalf enthousiaste jonge vrouwen die het een uitdaging vinden om verschillende stijlen te zingen. Het repertoire van Vaya con Dios bestaat uit voornamelijk drie- en vierstemmige stukken en is zeer divers. Stichting The Well is in 2003 opgericht. Na het beכindigen van hun zakelijke activiteiten in 1996 zijn ze zich gaan inzetten voor mensen in nood, met name in Ethiopiכ. De doelstelling van The Well is om structurele hulp te bieden, zodat de mensen een zelfstandig en menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Deze structurele hulp bieden zij op 4 gebieden die integraal op elkaar wordt afgestemd: infrastructuur, gezondheidszorg, educatie en inkomensontwikkeling. Omdat een groot deel van de bevolking uit kleine boeren bestaat, is er veel aandacht voor het stimuleren van landbouw en veeteelt. Hiervoor zijn trainingscentra opgezet waar de kleine boeren geschoold worden op het gebied van veeteelt en landbouw. De overheid heeft voor elk trainingscentrum drie leraren gratis beschikbaar gesteld die de theoretische lessen geven, terwijl de medewerkers van The Well op de trainingscentra laten zien hoe ze in de praktijk om moeten gaan met het kweken van groenten, het houden van bijen en legkippen, koeien, fruitbomen enz. enz.