Bob Dolstra erelid EMK

4 feb. 2012 19:34
bobIn een bijzondere ledenvergadering werd Bob Dolstra met algemene stemmen door de leden van het Ermelo's MannenKoor benoemd tot Erelid. Tijdens de repetitie van het koor op 16 mei is hem dat meegedeeld en werden Bob en zijn vrouw Tine door de voorzitter van het EMK in de bloemen gezet. Natuurlijk zong het koor daarna speciaal voor het echtpaar enkele liederen. Bob Dolstra is geboren in 1927 en lid geworden van het EMK in maart 1978. Hoewel de exacte periode niet voor 100% met zekerheid te zeggen is, was hij van 1990 tot 1996 hij voorzitter. In die periode was Meindert de Jong dirigent (1987-1999). Bob is een gezellige prater en voetballiefhebber, net als Piet Hazewinkel die toen secretaris was.Een bestuursvergadering werd nogal eens onderbroken door een voetbalwedstrijd. Het werd dan gauw een uurtje of 11-12. Bob probeerde problemen altijd in 'der minne' te schikken en slaagde daar ook meestal in. Bobs vrouw Tine heeft ook een steentje bijgedragen, zij was een van de eerste 'gastdames', die in die tijd een lichtblauwe outfit droegen en daardoor zeer herkenbaar waren.