Prachtig kerstconcert

17In een overvolle Immanuelkerk hebben het Gereformeerd Kerkkoor Immanuel (o.l.v. Fokko Bennen) en het Ermelo’s MannenKoor (o.l.v. Wiebren Buma) op dinsdagavond 16 december een prachtig kerstconcert uitgevoerd.Het programma begon met een intro van orgel, vleugel, trompet en dwarsfluit.Nadat Arnold Wijnsma (voorzitter EMK) het openingswoord had gesproken, werd gestart met een samenzang. Zeer toepasselijk werd “Komt allen tezamen” gezongen. Het Immanuelkoor opende namens de koren het concert met een 4-tal liederen. Bij enkele liederen werden zij begeleid door de sopraan Kathelijn van Dongen. Aansluitend zong Kathelijn solo “Laudate Dominum”. Met haar zuivere stem wist zij het publiek te raken. Het Ermelo’s MannenKoor vervolgde het concert. Ook zij brachten een 4-tal liederen ten gehore, waarvan “King alle Glorious” samen met de sopraan. Hierna was het de beurt aan alle aanwezige musici; Erik-Jan van der Hel (orgel), Bert Elbertsen (piano), Marten Kamminga (klein orgel), Harald Groen (dwarsfluit) en Wiebren Buma (trompet). Hoewel zij in die hoedanigheid nog nooit hadden samengespeeld, lieten zij een schitterend instrumentaal intermezzo horen. Achtereenvolgend zong het Immanuelkoor nog een lofzang en kerstcantate, de sopraan “Flösst mein Heiland”, een aria uit het vierde deel van het Weihnachtsoratorium en het Ermelo’s MannenKoor 4 liederen waarvan “Cantique de Noël” en “Die Könige” samen met de Sopraan. Ter afsluiting van het kerstconcert zongen beide koren gezamenlijk “Joy to the world” Hoewel het kerstconcert vrij toegankelijk was voor het publiek, werd er wel een collecte gehouden. De opbrengst hiervan wordt echter volledig beschikbaar gesteld aan de voedselbank Harderwijk/Ermelo/Putten. Beide koren kunnen de voedselbank verblijden met een bedrag van € 2036,53. Nadat de voorzitter van het Immanuel kerkkoor (Klaas Kreuze) het sluitingswoord had gesproken en er bloemen waren overhandigd aan de soliste, dirigenten en musici, werd nog “Ere zij God” gezongen. Deze samenzang is altijd een geweldige afsluiting van een kerstconcert. Het Gereformeerd Kerkkoor Immanuel en het Ermelo’s MannenKoor kunnen terugkijken op een zeer geslaagd kerstconcert.