dinsdag 19 november 2019

Ermelo’s MannenKoor is gestart met zangcoaching

14Op de zaterdagen 25 oktober t/m zaterdag 15 november is het EMK gestart met zangcoaching om hun zangprestaties op een nog hoger peil te krijgen. Een groot aantal leden wordt, onder leiding van de Ermelose zangcoach Arda Konings, bijgespijkerd betreffende hun zangtechnieken.De eerste les werd o.a. aandacht geschonken aan een juiste houding en een goede ademhaling. Veel mensen ademen verkeerd en zijn zich daarvan niet bewust. De tweede les werd er gewerkt aan de ademsteun en articulatie.De komende zaterdagen zal er nog aandacht worden geschonken aan:
Trefoefeningen ( solfège) doen - om zuiver te leren horen én zingen; Werken aan tekstbeleving. Een zanger moet weten waar hij/zij over zingt en dat weten over te brengen naar de toehoorders; Werken aan uitstraling en presentatie; Hoe bereid je je voor op een auditie; de do's en dont's. Het plezier en genieten van het zingen staan daarbij, hoog in het vaandel! Hou van je publiek! Uiteraard wordt er iedere oefensessie ook gezongen, waardoor de tijd voorbij vliegt. Leden die de eerste en tweede keer niet aanwezig waren, worden alsnog van harte uitgenodigd om deel te nemen. Het is zeker de moeite waard.