dinsdag 19 november 2019

Oproep nieuwe leden: repetities Ermelo’s Mannenkoor beginnen weer

11Maandag, 25 augustus 2014, beginnen de repetities van het Ermelo’s Mannenkoor weer o.l.v. Wiebren Buma. De leden gaan dan starten met de voorbereiding van ons kerstconcert (16 december 2014) in samenwerking met het Immanuel kerkkoor. Voor het zover is, treedt het EMK op 29 oktober a.s. nog op in de Opstandingskerk te Ermelo met koor- en samenzang voor de bewoners van ’s Heerenloo.Op 24 december a.s. verleent het EMK medewerking aan de kerstnachtdienst in de Westerkerk te Ermelo. Het EMK is nog op zoek naar nieuwe leden. Jong en oud, iedereen is welkom. Lijkt het je wat om hieraan deel te nemen maar zijn er nog vragen als: Ik zou best lid willen worden van een mannenkoor, maar is dat wel iets voor mij? Kan ik daar wel tijd voor vrij maken? Zie je er tegenop om zomaar binnen te lopen?
bedenk dan dat je niet de enige bent die zo denkt. Zo dachten namelijk ook veel leden voor ze bij het Ermelo’s MannenKoor kwamen. Dus ……, hou je van zingen en van gezelligheid …………., dan word je van harte uitgenodigd om op een oefenavond te komen kijken en luisteren. De repetitieavonden zijn, uitgezonderd het zomerseizoen, op maandag in de Immanuelkerk te Ermelo. We beginnen altijd om 19.45 uur. Om 21.00 uur is er een pauze en om 22.00 uur is de repetitie afgelopen. Wil je eerst iets meer weten over het EMK, schroom dan niet om contact op te nemen met de voorzitter Arnold Wijnsma.

Zingen is echt een soort vitamine voor je lijf. Het geeft energie. 600.000 Nederlanders zijn aangesloten bij een koor(tje). Wie een uurtje heeft gezongen, heeft een sportieve work-out achter de rug, of het nou een beetje zuiver heeft geklonken of niet. Verschillende spieren in het bovenlijf, zoals die van de buik en rug, zijn daarna getraind. En de longen en ademhalingsspieren zijn beter in vorm geraakt door ademhaling vanuit de buik. Daarnaast is de hoeveelheid antiestress-hormonen en endorfinen toegenomen. Dat geeft een gelukkig gevoel en kan pijnstillend werken aldus een onderzoek van de universiteiten van Göteborg en Frankfurt. Bovendien heeft zingen in een koor een belangrijk sociaal aspect. Je hoort bij een groep, bent nodig en moet dus regelmatig op pad. Dat is goed voor je. Volgens de Utrechtse zangpedagoge en mezzosopraan Hermien de Zwart is zingen heel gezond. Het gebeurd, volgens haar, geregeld dat mensen heel moe of mat vanuit hun werk naar het koor komen en dat ze na een uurtje zingen weer vol energie weggaan.