donderdag 28 mei 2020
 

Oproep nieuwe leden: repetities Ermelo’s Mannenkoor beginnen weer

11Maandag, 25 augustus 2014, beginnen de repetities van het Ermelo’s Mannenkoor weer o.l.v. Wiebren Buma. De leden gaan dan starten met de voorbereiding van ons kerstconcert (16 december 2014) in samenwerking met het Immanuel kerkkoor. Voor het zover is, treedt het EMK op 29 oktober a.s. nog op in de Opstandingskerk te Ermelo met koor- en samenzang voor de bewoners van ’s Heerenloo.Op 24 december a.s. verleent het EMK medewerking aan de kerstnachtdienst in de Westerkerk te Ermelo. Het EMK is nog op zoek naar nieuwe leden. Jong en oud, iedereen is welkom. Lijkt het je wat om hieraan deel te nemen maar zijn er nog vragen als: Ik zou best lid willen worden van een mannenkoor, maar is dat wel iets voor mij? Kan ik daar wel tijd voor vrij maken? Zie je er tegenop om zomaar binnen te lopen?
bedenk dan dat je niet de enige bent die zo denkt. Zo dachten namelijk ook veel leden voor ze bij het Ermelo’s MannenKoor kwamen. Dus ……, hou je van zingen en van gezelligheid …………., dan word je van harte uitgenodigd om op een oefenavond te komen kijken en luisteren. De repetitieavonden zijn, uitgezonderd het zomerseizoen, op maandag in de Immanuelkerk te Ermelo. We beginnen altijd om 19.45 uur. Om 21.00 uur is er een pauze en om 22.00 uur is de repetitie afgelopen. Wil je eerst iets meer weten over het EMK, schroom dan niet om contact op te nemen met de voorzitter Arnold Wijnsma.
Tel. 06-55863474 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zingen is echt een soort vitamine voor je lijf. Het geeft energie. 600.000 Nederlanders zijn aangesloten bij een koor(tje). Wie een uurtje heeft gezongen, heeft een sportieve work-out achter de rug, of het nou een beetje zuiver heeft geklonken of niet. Verschillende spieren in het bovenlijf, zoals die van de buik en rug, zijn daarna getraind. En de longen en ademhalingsspieren zijn beter in vorm geraakt door ademhaling vanuit de buik. Daarnaast is de hoeveelheid antiestress-hormonen en endorfinen toegenomen. Dat geeft een gelukkig gevoel en kan pijnstillend werken aldus een onderzoek van de universiteiten van Göteborg en Frankfurt. Bovendien heeft zingen in een koor een belangrijk sociaal aspect. Je hoort bij een groep, bent nodig en moet dus regelmatig op pad. Dat is goed voor je. Volgens de Utrechtse zangpedagoge en mezzosopraan Hermien de Zwart is zingen heel gezond. Het gebeurd, volgens haar, geregeld dat mensen heel moe of mat vanuit hun werk naar het koor komen en dat ze na een uurtje zingen weer vol energie weggaan.


 

Abonneer U vrijblijvend op onze Nieuwsbrief

Inloggen ledenportaal

Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.