9Zaterdag 5 juli gaat het Ermelo’s MannenKoor, ter afsluiting van het seizoen 2013-2014, een dagje op reis. Een dubbeldekker zal de mannen en hun partners naar Deventer brengen, de huidige woonplaats van de dirigent Wiebren Buma. Uiteraard wordt er in Deventer gestart met koffie en koek, waarna er maar liefst in drie kerken door de aanwezige koorleden zal worden gezongen. Vervolgens kan een ieder, op eigen gelegenheid, Deventer gaan verkennen. Rond 14.30 wordt de reis, via een mooie route, vervolgd naar de Royal Music boerderij in Lemelerveld.

 Royal Music boerderij
De eigenaar Ad Huetink wilde het liefst organist worden maar dat mocht hij niet van zijn vader. Daarom werd hij maar boer. Maar de liefde voor de orgelmuziek bleef.
In een voormalige kalverstal, bij het inmiddels in bloembollen gespecialiseerd boerenbedrijf, beschikt hij nu over een eigen concertzaal met orgel. De Willem Hendrik Zwart Hal, vernoemd naar zijn leermeester en vriend Willem Hendrik Zwart. Behalve dat hij er zelf ongeveer 3 uur per dag op speelt, geven professionele musici regelmatig een concert in de serie Royal Music All In.‘Orgelmuziek tussen de bloembollen' dat hadden we nog niet in dit land. Na de rondleiding zal het mannenkoor, indien mogelijk, daar ook nog even zingen.

Dineren in Flevonice
Aansluitend zal de reis worden voortgezet naar Flevonice in Biddinghuizen. Hoewel men zich in Flevonice uitstekend kan vermaken met een diversiteit aan activiteiten, waaronder schaatsen in de winter (ook als het niet vriest), zullen de mannen en hun partners daar gaan genieten van een diner in het sfeervolle restaurant. Tijdens of na het diner zal de trekking van de grote loterij plaatsvinden, speciaal voor de leden en hun partners. Ook de thuisblijvers doen mee aan deze loterij. Zij hebben vooraf al loten kunnen kopen. Na het diner rest nog de terugreis naar Ermelo waar de bus rond 21.00 uur wordt terug verwacht.

8