dinsdag 12 november 2019

Veel optredens in april 2014

Maar liefst 3 keer heeft het Ermelo’s MannenKoor opgetreden in de maand april. Achtereenvolgens verzorgde het EMK op zaterdag 5 april koor- en samenzangmiddag in de Maranathakerk. Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door uitvaartver. “De Varenhof” en is speciaal bedoeld voor ouderen uit Ermelo en omstreken die er liever ’s avonds niet meer op uit willen. Wout en Jolanda van Veen verzorgde zang en muziek. Jelle Wiersma speelde op het harmonium en Bert Elbertsen was de begeleider van het EMK. De leiding was in handen van Wiebren Buma. Het programma bestond uit mooie koormuziek en veel samenzang. Voor deze gelegenheid hebben de mannen de bewoners van de Dillenburg, de Amaniet en de IJsvogel gehaald en gebracht. Hiervoor had het koor de beschikking over personenauto’s, personenbusjes, een rolstoelbus en het treintje (golfkarretje) van de St. Recreatievervoer ouderen. Ook werden diverse ouderen door de leden opgehaald met een rolstoel en lopend naar de Maranathakerk gebracht. Op 2e Paasdag, maandag 21 april, organiseerde het Ermelo’s MannenKoor de inmiddels traditionele paaszang in de Immanuelkerk te Ermelo. Mede dankzij een optreden van het, speciaal hiervoor opgerichte, Ermelo’s VrouwenKoor, was de Immanuelkerk afgeladen vol. Het EVK bestond uit echtgenotes, partners, dochters, kleindochters en nichten van de leden. De dames hadden een aantal prachtige passliederen ingestudeerd. Tevens werd er ook samen met de mannen gezongen. Naast al het koorzang was er ook veel ruimte voor samenzang. Zowel het EMK als het EVK stond onder leiding van Wiebren Buma en Bert Elbertsen bespeelde als vaste begeleider weer de piano en het orgel. Een zeer geslaagde paaszang, gezien de vele positieve reacties na afloop. Voor herhaling vatbaar was een veel gehoorde opmerking.Tijdens de paaszang werd een collecte gehouden voor een goed doel waar leden van het EMK bij betrokken zijn. Dit jaar werd de opbrengst besteed aan de stichting K.L.I.M. (Kinderen en jongeren (in een) Landelijke omgeving (krijgen) Individuele aandacht (en)Mogelijkheden tot ontwikkeling). Maar liefst € 1500,00 werd er opgehaald, een prachtig resultaat. Zondag 27 april werkte het EMK mee aan de middagdienst in de Immanuelkerk te Ermelo. De dienst stond geheel in het teken van Koningsdag. I.v.m. de vakantie van onze vaste dirigent Wiebren Buma stond het EMK deze zondag o.l.v. Henk van 't Veer. Onze vaste begeleider Bert Elbertsen was ook nu van de partij en hij begeleidde tevens de gemeentezang.