donderdag 28 mei 2020
 

Prachtig “Bevrijdingsconcert” in het Dolfinarium Harderwijk

BevrijdingsconcertOmdat het inmiddels 70 jaar is geleden dat Nederland is bevrijd van de Duitse bezetting, is er op 9 april een groot bevrijdingsconcert gegeven in het Dolfinarium te Harderwijk. In deze unieke locatie werd het concert “Harderwijk vrij” uitgevoerd door het Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe uit Voorthuizen en het Ermelo’s MannenKoor die de zang voor hun rekening namen. De muzikale begeleiding werd verzorgd door Jan Vayne (vleugel), Lenneke Dijkens (viool), Wilma Schouten (dwarsfluit en vleugel), Bert Elbertsen (vleugel), de Christelijke Muziekvereniging Jubal uit Dedemsvaart en het koperensemble Gelre Brass uit Harderwijk. Ook de stadsdichter van Harderwijk, Theo Bakker, verleende zijn medewerking. Rond 20.00 uur werd het in het DolfijndoMijn donker en werden er beelden vertoond van overkomende vliegtuigen, waarbij veel geluidseffecten te horen waren en windverplaatsing te voelen was. Na deze indrukwekkende beelden en geluiden zette Jubal en Gelre Brass het openingsnummer in, direct gevolgd door het openingswoord van de locoburgemeester van Harderwijk. Hierna waren alle aanwezige koren en muzikale begeleiding afwisselend te beluisteren, al dan niet in samenwerking. Het EMK maakte vooral indruk met het lied “Frieden”. Het bevrijdingsconcert werd een groot feest van “herkenning” waarbij veel bekende muziek uit de oorlog, maar ook hedendaagse muziek die betrekking heeft op het herdenken van de bevrijding, ten gehore werd gebracht. De stadsdichter Theo Bakker, droeg een gedicht voor die speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt. Aan het eind van het bevrijdingsconcert verleenden ook enkele dolfijnen medewerking aan het programma. Een mooie afsluiting van een prachtig bevrijdingsconcert.


 

Abonneer U vrijblijvend op onze Nieuwsbrief

Inloggen ledenportaal

Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.