dinsdag 12 november 2019

Verrassend, gevarieerd en breed muzikaal

3 korenconcertZo mag het 3 korenconcert op zaterdag 7 maart wel worden genoemd welke werd georganiseerd door het Ermelo’s MannenKoor. Met het Zuiderkoor uit Putten en All4one uit Ermelo werd een afwisselend programma ten gehore gebracht, bestaande uit psalmen, geestelijke liederen, klassieke stukken en andere inspirerende liederen. Het programma begon met een intrada waarbij Erik-Jan van der Hel op het orgel speelde en werd begeleid door Wiebren Buma op trompet. Na de opening door de voorzitter Arnold Wijnsma, startte het Zuiderkoor, gevolgd door het EMK en vervolgens All4one. Tussen het eerste en tweede blok was er nog een muzikaal intermezzo van Erik-Jan van der Hel op piano te beluisteren. Een prachtige improvisatie. Vanwege een podiumwissel werd het tweede blok gestart met All4one, daarna het Zuiderkoor en tot slot het EMK. Tijdens hun lied “Prijs de Heer, O Jeruzalem” werd de solo gezongen door Geertje van den Brink van het Zuiderkoor. Nadat Arnold de avond had gesloten, de 3 dirigenten en Geertje van den Brink in de bloemen waren gezet, Froukje Jonker was bedankt voor het maken van de prachtige bloemstukken en nog enkele medewerkers bedankt voor hun technische ondersteuning, kon het publiek, hoewel de toegang gratis was, hun waardering alsnog uitspreken in de vorm van een collecte. Voor wie het wilde kon na afloop nog even worden nagepraat. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt. Het Zuiderkoor werd opgericht op 21 mei 1965. Er wordt elke donderdagavond gerepeteerd in Huinen, een buitengebied van de gemeente Putten. Het koor telt 35 leden. Het afwisselende repertoire van het koor bestaat uit psalmen en geestelijke liederen, maar ook uit vertolkingen van Bach, Mozart en andere grote componisten. Het koor staat onder leiding van de heer Albert van Maanen.
All4one werd in 2007 opgericht door het samengaan van de cantorijen van de Immanuelkerk en de Leemkuul. Zij werken voornamelijk mee aan kerkdiensten in de Immanuelkerk en Maranathakerk. Voorafgaande aan deze diensten oefenen zij telkens drie keer. De groep heeft geen vaste samenstelling. Zangers doen voor kortere of langere tijd mee. Hun repertoire is gevarieerd van eenstemmig tot vierstemmig. All4one staat onder leiding van Erik-Jan van der Hel.