Zomaar een repetitieavond

Repetitie avondHet is maandagavond rond 19.00 uur als de koster van de Immanuelkerk de deuren opent. Niet veel later of zelfs gelijktijdig komen de eerste leden van het EMK al binnen. Dit zijn overwegend de mannen die iets” namens of voor het koor doen. Denk hierbij aan het meehelpen met het verzorgen van de koffie, het klaar zetten van de prijsjes voor de loterij, de laatste stoelen toevoegen of juist verwijderen i.v.m. een afmelding op het allerlaatste moment en nieuwe muziekstukken en/of de Opmaat verzorgen. Ook de voorzitter is altijd keurig op tijd, zodat hij een ieder te woord kan staan die dat wenst.Dan druppelen langzaam maar zeker ook de overige leden en de dirigent binnen.Men praat wat met elkaar, nuttigt hierbij eventueel een consumptie en loopt vervolgens naar de kerkzaal voor de repetitieavond. Bij de deur probeert de loterijcommissie een ieder nog te strikken voor het kopen van enkele loten. De opbrengst hiervan is voor de verenigingskas en komt ten goede van de leden. Klokslag 19.45 uur begint de dirigent Wiebren met een aantal minuten zangcoaching. Daarna is het de beurt aan de voorzitter Arnold, die meestal enkele mededelingen heeft voor de leden, en wordt een eerste lied gezongen. Vervolgens wordt gestart met het oefenprogramma. Dit behelst het instuderen van diverse nieuwe liederen voor de komende uitvoeringen in 2015. Aan iedere partij wordt hierbij de nodige aandacht geschonken. De ene partij soms iets meer dan de andere. Af en toe lukt het zelfs om dezelfde avond al een nieuw ingestudeerd lied vierstemmig te zingen, waarbij het duidelijk mag zijn dat dit nog niet dusdanig klinkt om het die week daarna al uit te voeren, maar toch. Voor je het weet is het al 21.00 uur. Tijd voor de trekking van de loterij en koffie/thee of een drankje. Ongeveer om 21.15 uur luidt de koormeester de bel en gaat een ieder weer naar binnen voor het 2e deel van de repetitieavond. Wederom wordt er flink geoefend. Indien Wiebren tevreden is over het resultaat hiervan, wordt soms het laatste kwartier enkele liederen gezongen die het koor al lang op hun repertoire heeft staan. Even lekker zingen. Klokslag 22.00 uur stopt de repetitieavond en gaat een ieder naar huis of nog even elders een afzakkertje halen. Afwisselend is één partij belast om alle stoelen weer op de juiste plek te zetten. Zodra dit is gebeurd zit de repetitieavond van het EMK erop. Het licht kan uit en de deur op slot. Volgende week weer.