Gezellige nieuwjaarsbijeenkomst

NieuwjaarsbijeenkomstMaandagavond 5 januari was de nieuwjaarsbijeenkomst van het EMK. Maar liefst 127 personen, (leden met al dan niet met hun echtgenotes/partners) waren aanwezig. De locatie was dit jaar ’t Jagersnest in Ermelo, een prima plek voor een dergelijke happening. Bij binnenkomst ontving een ieder, tegen een kleine vergoeding, drie munten waarmee de eerste dorst gelest kon worden. Vervolgens kon een ieder loten kopen voor de grote loterij. Nadat iedereen een plekje had gevonden, werd de avond geopend door de voorzitter Arnold Wijnsma. Hierbij blikte hij o.a. terug naar het afgelopen EMK-jaar. Daarna was de gastvrouw van ’t Jagersnest aan de beurt. Zij nodigde de aanwezigen uit om deel te nemen aan het buffet, bestaande uit stampotten met bijbehorend vlees en aansluitend een toetje. Nadat alle magen waren gevuld werden er 3 jubilarissen in het zonnetje gezet. Jan van IJzendoorn, die maar liefst 40 jaar lid is van het EMK, Bertus van de Velden en Gert Schuurman, beiden 12,5 jaar lid. Niet veel later schreden een vijftal “nonnen” de zaal binnen om vol overgave een (soort van) levenslied te zingen, om vervolgens de zaal weer huppelend te verlaten. Nu was het de beurt aan de loterijcommissie. Maar liefst 26 mooie prijzen waren er te winnen met een grote loterij. Diverse sponsoren hadden hiervoor de nodige prijzen beschikbaar gesteld. De hoofdprijs was een lang weekend of midweek in het appartement van Willem en Ina Ros in Callantsoog. De gelukkige winnaar was Gerard Visser. Hoewel na de loterij de eerste gasten alweer vertrokken, bleef het nog lange tijd gezellig. Het EMK kan terugkijken op een geslaagde en gezellige nieuwjaarsbijeenkomst.