Koepel dolfinarium Harderwijk behoorlijk gevuld

foto dolfinarium 2016Een mooi succes mag het worden genoemd, het concert dat werd gegeven in de koepel van het dolfinarium in Harderwijk op vrijdag 4 november. De organisatie hiervan lag in handen van Adriaan Bruinink (HR-manager dolfinarium, dirigent van o.a. Gelre Brass en het Interkerkelijk Koor Harderwijk) en de Stichting Vrienden van St Jansdal Ziekenhuis. De vriendenstichting doet ieder jaar zijn best donaties te verkrijgen om bijzondere investeringen te doen voor haar patiënten in het ziekenhuis. Dit jaar dus door middel van dit concert waarmee de stichting hoopt om hun doelen te kunnen realiseren. Van het begin tot het eind kregen de aanwezigen een mooi programma gepresenteerd. Naast vier regionale koren (Interkerkelijk Koor Harderwijk, Praisekoor Menorah, Gospelkoor Inspiration en het Ermelo's MannenKoor) traden ook de landelijk bekende pianovirtuoos Jan Vayne en de bekende sopraan Ruzanna Nahapetjan op. De muzikale begeleiding van de koren werd verzorgd door Jan van Vulpen, Bert Elbertsen, Wilma Schouten, Yta van der Zwaag, Mathilde van de Beukel, Gelre Brass Harderwijk en Jan Vayne. Zowel Bert Elbertsen (orgel) en Jan Vayne (vleugel) lieten ieder een prachtige improvisatie horen, dat zeer gewaardeerd werd door het publiek. Het was een zeer afwisselend programma waarbij ook 5 dolfijnen deze avond van de partij waren en op een tweetal momenten hun kunsten lieten zien. Ter afsluiting van het concert werd nog een tweetal liederen gezongen tezamen met alle aanwezigen. Een mooie afsluiting van een spectaculaire avond. In verband met verplichtingen elders werden de honneurs van dirigent Ab Weegenaar deze keer waargenomen door Wiebren Buma. Even terug van weggeweest en ……. het ging als vanouds.