dinsdag 12 november 2019

Ontmoeten en begroeten

5 jan 2015 foto niewjaar 2015Met dit thema werd op maandagavond 4 januari de nieuwjaarsbijeenkomst van het EMK geopend door de feestcommissie. Een druk bezochte avond door de leden met al dan niet hun echtgenotes/partners. Nadat de commissie het verloop van de avond had uitgelegd vervolgde de voorzitter met een openingswoord waarbij vooral de optredens in 2016 nader werden gememoreerd, zoals bv. medewerking aan de dodenherdenking, Koningsdag, Fête de la Musique en de korendag in Monnickendam. Ook gaf hij aan dat, indien er vroegtijdig een nieuwe dirigent(e) wordt aangesteld bij het EMK, hij of zij deze optredens zal begeleiden, mits beschikbaar. Daarna werden de aanwezigen verrast door een optreden van de goochelaar Tel Smit. Na enkele van zijn trucs werd het buffet geopend en kon men genieten van een stamppot- of Indisch buffet. Terwijl een ieder dat ook deed, bezocht de goochelaar alle tafels om aldaar ook zijn goochelkunsten te vertonen. Zodra er voldoende was gegeten, nam de voorzitter nogmaals het woord. Hij bedankte alle commissies voor hun inzet het afgelopen jaar en huldigde vervolgens de EMK-jubilarissen. Voor 2015 betrof dit 5 leden (Jan Everaars, Klaas Jan Kamphorst, Evert Kooistra en Harmen de Mots) die allen 12,5 jaar lid zijn en Jaap Wildeman die maar liefst 40 jaar lid is. Zij ontvingen hiervoor een bijbehorend schildje en hun echtgenotes/partners een boeket bloemen (gemaakt door Frouwkje Jonker). Willem Ros nam nog even het woord en bedankte op zijn beurt het bestuur voor hun inzet. Ter afsluiting van zijn optreden liet Tel Smit nog eenmaal zien dat hij de goochelkunst echt beheerst. Hij liet de zaal nogmaals versteld staan. Als laatste onderdeel van de nieuwjaarsbijeenkomst was er nog een grote loterij. De loterijcommissie kon hiervoor maar liefst 61 prijzen ter beschikking stellen, allemaal geschonken door de nodige sponsoren, adverteerders, middenstand Ermelo/Harderwijk en enkele gulle gevers. De hoofdprijs was een lang weekend of midweek in het appartement van Willem en Ina Ros in Callantsoog, dit keer gewonnen door Jaap Kwant. Na de loterij sprak de voorzitter nog een dankwoord. Specifiek werden hierbij de gastdames en –heren van het bedrijfsrestaurant “Bon Appétit” van Proson bedankt. “Bon Appétit” bood, ter afsluiting van de avond, een ieder nog een kop koffie of thee aan. Langzaam maar zeker keerde men daarna huiswaarts. “Ontmoeten en begroeten”, volgend jaar weer?