dinsdag 12 november 2019

Dirigent Ab Weegenaar benoemd tot stadsorgnist van Kampen

foto ab weegenaarDirigent Ab Weegenaar benoemd tot stadsorgnist van Kampen
Geplaatst 30 sep. 2017 12:11 door Webmaster EMK [ 30 sep. 2017 12:11 bijgewerkt ]In een sfeervolle Bovenkerk te Kampen, waren ongeveer 15 EMK-leden getuigen van de benoeming van Ab Weegenaar tot stadsorganist van Kampen. Dit vond plaats op 29 september 2017. De oorkonde werd aan Ab overhandigd door de burgemeester van Kampen. Het Ermelo’s MannenKoor is hiermee trots op zijn dirigent.
Kampen heeft een staat van dienst als muziekstad en is vele bijzondere orgels en dito kerken rijk. Het is een bakermat van orgelmuziek en heeft een rijke geschiedenis als het gaat om organisten, die als professional of in hun vrije tijd, een van de prachtige orgels die Kampen rijk is, bespelen. Om de orgels en de orgelmuziek en de prachtige kerken meer bekendheid te geven, zodat meer mensen hiervan kunnen genieten, stelt Kampen de functie van stadsorganist in. De stadsorganist zal voortaan optreden als ambassadeur van de orgels en orgelmuziek; niet alleen in Kampen, maar soms ook in Wilsum, IJsselmuiden of Zalk.