dinsdag 12 november 2019

Koor- en samenzangavond in Lunteren

de Wereld 3Alweer voor de 3e keer treedt het Ermelo’s MannenKoor op in het congrescentrum De Werelt in Lunteren en ditmaal op woensdag 30 augustus. Ook dit jaar organiseert Hetvakantiebureau.nl op die locatie vakantieweken voor ouderen en mensen die in het dagelijks leven extra zorg of begeleiding nodig hebben. In de week van 30 augustus is de vrijwilligersgroep Ermelo daar actief. Deze vrijwilligersgroep bestaat ook uit enkele (partners/echtgenotes van de) leden van het EMK. Het EMK verleent medewerking aan een koor- en samenzangavond waarbij er veel bekende geestelijke liederen worden gezongen. Een zeer gewaardeerde avond door de vakantiegangers. Dirigent van het EMK is Ab Weegenaar en Bert Elbertsen begeleidt het koor op de piano. Tevens zullen Ab en Bert samen enkele muzikale intermezzo’s verzorgen. De koor- en samenzangavond begint om 20.00 uur.
Al gaat de geschiedenis nog veel verder terug; in 1962 werd locatie De Werelt, toen nog ‘De Blije Werelt’, geopend als grootste conferentieoord in West-Europa. In de loop van ruim 50 jaar is congrescentrum De Werelt uitgegroeid tot een modern en eigentijds congrescentrum. De Werelt mag zich rekenen tot één van de fraaist gelegen congreslocaties in Nederland.