Koorreis (dag uit) Kampen

koorreis kampen 1De EMK-commissie reizen heeft op zaterdag 25 augustus een dagje uit georganiseerd naar Kampen voor de EMK-leden en hun evt. partners. Even na 09.00 uur vertrokken er 2 bussen vanaf de parkeerplaats bij het Kerkelijk Centrum. Na ongeveer 3 kwartier kwamen de bussen aan bij zalencentrum “de leuke Hanzestad” en kon er worden genoten van koffie met iets lekkers. Vervolgens, na een korte wandeling, kon de Bovenkerk worden bezichtigd. Daar aangekomen werd het EMK-gezelschap opgewacht door onze dirigent Ab Weegenaar die tevens hoofdorganist is van de Bovenkerk in Kampen. Ab gaf de nodige uitleg over de Bovenkerk en een tweetal orgels, welke hij ook bespeelde. Aansluitend mocht het EMK vier liederen zingen, begeleid op het orgel door een oud-leerling van Ab. Mede door de geweldige akoestiek, klonk dit erg mooi. Aansluitend was er tot 15.00 uur vrije tijd om te lunchen, te wandelen en/of te winkelen. Dat tijdstip vertrok een salonboot, vanaf het van Heutzplein voor een vaartocht van ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze ronde Kattegat kon er door ieder worden genoten van de omgeving en enkele gratis consumpties, beschikbaar gesteld door het bestuur/de commissie reizen. Wie erge dorst had kon uiteraard zijn/haar dorst op eigen kosten verder lessen. Na de ontscheping en wederom een korte wandeling naar “de leuke Hanzestad” stond aldaar, ter afsluiting van dit dagje uit, een heerlijk koud en warm buffet klaar. Een buffet met voldoende keuze. Ook nu weer voor allen 2 gratis consumpties. Voldaan stapte een ieder rond 20.00 uur weer in de bus richting Ermelo terugkijkend op een mooie, goed georganiseerde en geslaagde dag. Hulde voor de commissie reizen (Chiel Sinte Maartensdijk, Klaas Kreuze en Wim Kosters).