Medewerking EMK aan Dankavond te Dordrecht

dorderech kerk2018Vrijdagmiddag 25 mei, even na 14.00 uur, vertrok het Ermelo’s MannenKoor met hun partners/echtgenotes in twee volle bussen richting Dordrecht. Het EMK was gevraagd om medewerking te verlenen aan een Dankavond in de Grote Kerk aldaar. Om 15.45 uur werd het EMK verwacht bij “Bonfire” (voormalige Bonifatiuskerk) voor een goed verzorgde maaltijd. Vervolgens mochten de partners/echtgenotes genieten in de stad. Het weer was prachtig, dus dat is zeker gelukt. Het EMK kon om 17.00 uur oefenen in de Grote Kerk. Met de sopraan soliste Merel van Geest werden alle liederen, welke die avond samen werden gezongen, geoefend. Ook de mannen hadden nadien nog tijd om te genieten van het mooie weer. Op de afgesproken tijd van 19.30 uur was een ieder weer aanwezig in de Grote Kerk waar de Dankavond om 20.00 uur begon. Het EMK en Merel hadden daarin een groot aandeel met maar liefst 7 liederen. Samen met de musici als organisten/pianisten Martin Zonnenberg en Marco de Keizer, dwarsfluitiste Marjolein de Wit en trompettiste Mechthild Drop werd het een schitterende avond. Ook onze dirigent Ab Weegenaar liet muzikaal van zich horen op zowel zijn fagot als het orgel. Tevens was er ruimte voor veel samenzang. Als spreker stond Arie de Rover stil bij het thema “Dankbaarheid”. Tijdens deze avond werd ook stilgestaan bij het 40-jarig organisten jubileum van Marco de Keizer. De 52-jarige organist mocht als 12-jarige jongen aan de slag als kerkorganist. Sinds 2014 heeft Marco de Keizer les van Ab Weegenaar, door Marco “zijn muzikale vader” genoemd. De collecte die avond was bestemd voor het project Werk Werkt van Stichting Woord en Daad. Het avondvullende programma duurde tot 22.00 uur. Na afloop was er moment van ontmoeting onder het genot van een drankje. Daar viel te beluisteren dat men had genoten van de totale avond, waarbij ook het EMK de nodige complimenten kreeg. De bussen vertrokken rond 23.00 uur. Voor een ieder was er nog frisdrank en enkele versnaperingen. Aankomst in Ermelo om 0.20 uur. Het EMK kan terugzien op een geslaagd optreden en dankt de organisatie voor de fijne middag/avond en de zeer goede verzorging van de aanwezige EMK’ers en hun partners/echtgenotes.