Medewerking EMK aan Dankavond te Dordrecht

dorderechtOp vrijdagavond 25 mei verleent het Ermelo’s MannenKoor zijn medewerking aan een prachtige Dankavond in de Grote Kerk te Dordrecht met als thema ‘Dankbaarheid’. Onder begeleiding van dirigent Ab Weegenaar zal het EMK samen met diverse musici, een prachtig pallet aan dankliederen ten gehore laten brengen. Musici, als organisten/pianisten Martin Zonnenberg, Marco de Keizer, dwarsfluitiste Marjolein de Wit, trompettist Mechtild Drop begeleiden het koor en de samenzang. Merel van Geest zal als sopraan soliste meezingen. Arie de Rover zal als spreker stilstaan bij het thema ‘Dankbaarheid’. Tijdens deze avond wordt ook stilgestaan bij het 40 jarig organisten jubileum van Marco de Keizer. Met grote dankbaarheid kijkt hij terug op de jaren waarin hij het orgel heeft mogen bespelen tijdens de kerkdiensten als begeleiding van de gemeentezang. Daar ligt zijn passie: mensen inspireren om te zingen. De Dankavond vindt plaats in de Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2 te Dordrecht. Tijdens de avond zal er een collecte gehouden worden voor het project Werk Werkt van Stichting Woord en Daad. De avond duurt van 20.00 – 22.00 uur, met na afloop een moment van ontmoeting onder het genot van een drankje. De middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht is een gebouw met een rijk verleden, waarvan de oorsprong ligt in de 11e eeuw. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenkant van de kerk, maar ook de in het gebouw aanwezige monumenten, kapellen en de koorbanken, maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Dordrecht.