donderdag 28 mei 2020

Decemberconcert met een lintje

mini Kosse lintjeVergroten klik op fotoZaterdagavond 7 december, sloot het Ermelo’s MannenKoor het jaar 2019 af met een decemberconcert. Het EMK werd hierbij begeleid door diverse leden van het Harderwijks Strijkorkest o.l.v. Roelof Klaassen en een vijftal koperblazers van het Gelders Orkest. De vaste begeleider Bert Elbertsen bespeelde het orgel/de piano. De algehele leiding was in handen van dirigent Ab Weegenaar en Carla Boven verzorgde de presentatie. Het gratis toegankelijke concert werd geopend door voorzitter Arnold Wijnsma, waarna gestart werd met het programma. Tijdens het 1,5 uur durende concert kon het publiek genieten van het EMK, afgewisseld door intermezzo’s van het strijkorkest of het koperkwintet. Onder de toehoorders in de volle Immanuelkerk was ook de beschermheer van het EMK, burgemeester André Baars, aanwezig en niet alleen om te genieten van het concert, naar later bleek. Want direct na de sluiting door de voorzitter, nam de burgemeester nog even het woord. Na lovende woorden voor het totale concert werd duidelijk waarvoor hij ook aanwezig was. Het koorlid Kosse Jonker kreeg van hem een lintje voor het vele vrijwilligerswerk dat Kosse al vele jaren (heeft) verricht. En dat dit veel is, bleek wel uit de enorme opsomming hiervan. Na een spontaan “Lang zal hij leven” werd het decemberconcert officieel afgesloten met een laatste lied. Een geweldig applaus hierna gaf aan dat het decemberconcert enorm was gewaardeerd. Dit bleek eveneens uit de mooie opbrengst van de collecte ter bestrijding van de kosten. Het EMK kan terugkijken op een geslaagd decemberconcert.

Abonneer U vrijblijvend op onze Nieuwsbrief