Het zwijgen opgelegd……

In de Volkskrant stond recent een artikel met als kop: Koren wordt het zwijgen opgelegd, maar hoe gevaarlijk zingen is blijft onduidelijk. Dat opgelegde zwijgen ervaart ook het EMK. Geen repetities, geen optredens, geen najaarsconcert, geen...vul maar in. De agenda is leeg voorlopig.

Begin november heeft het bestuur alle leden van het koor persoonlijk telefonisch benaderd om een goed beeld te krijgen van hoe ze in de huidige situatie staan. Daar is uit naar voren gekomen dat de genomen besluiten van het bestuur mogen rekenen op brede steun. Dat betekent bijvoorbeeld dat repeteren er voorlopig niet inzit, ook niet in klein verband.

Ook is besloten dat medewerking aan de Kerstnachtdienst dit jaar niet doorgaat. En met de huidige restricties gaat ook de nieuwjaarsbijeenkomst, inclusief de loterij, niet door. De gedachte is dat we van geluk mogen zijn wanneer we het eerste kwartaal van 2021 de repetities weer zouden kunnen hervatten.

Onze voorzitter Gerrit Paarlberg schrijft in zijn nieuwsbrief die begin november aan de leden is verstuurd: ‘Toch houden we moed en blijven we lid omdat we er in geloven dat dit virus zal worden overwonnen en dat het eenvoudig weg niet is te accepteren dat dit virus ons koor ten onder doet gaan’.

Zwijgen