woensdag 26 februari 2020

In Memoriam: Loek Janson

L Janson

In Memoriam: Loek Janson

In de leeftijd van 87 jaar is Loek Janson overleden. Sinds december 2000 was Loek lid van het Ermelo’s MannenKoor, waar hij zijn plek had gevonden bij de 2e tenoren. Iedere week keek hij met plezier uit naar de oefenavond op maandag. Hij droeg het EMK een warm hart toe. Niet alleen met zingen heeft Loek zich ingezet voor het mannenkoor, hij was ook lange tijd medeorganisator van de rommelmarkt (zijn schuur stond een groot gedeelte van het jaar vol met spullen daarvoor) en een vaste kracht bij de jaarlijkse bloemenmarkt. De geldkist welke daarvoor wordt gebruikt is destijds door hem geschonken. Het Ermelo’s MannenKoor zal zijn vrolijkheid en optimisme missen, evenals zijn uitspraak “zingen is altijd beter dan mopperen”.

Wij wensen zijn vrouw Joke en verdere familie veel kracht toe bij dit verlies.

Nieuwjaarsbijeenkomst 2020

Nieuwjaar 2020De nieuwjaarsreceptie van het Ermelo’s MannenKoor werd ook dit jaar weer gehouden in het restaurant Bon Appétit van PROSON. Een druk bezochte receptie met zeker 119 aanwezigen. Bij binnenkomst kon een ieder direct loten kopen voor de jaarlijkse grote loterij om vervolgens te genieten van een welkomstdrankje. Met een consumptiebon op zak, zocht eenieder een plekje in de gezellige zaal. Na het openingswoord van de voorzitter Arnold Wijnsma, werd gezamenlijk een lied gezongen. Ook de aanwezige dames lieten zich van hun beste kant horen. Daarna was het genieten van een tafel vol Chinese gerechten. Genoeg voor iedereen. Omdat de loterijcommissie dit jaar weer veel prijzen had weten te regelen werd, in overleg met de activiteitencommissie, besloten om de trekking van de winnende nummers in 3 sessies te verdelen. De eerste sessie werd gestart nadat het Chinese buffet was afgeruimd. Daarna was de huldiging van de jubilarissen. Dit jaar viel deze eer ten beurt aan Klaas van Diermen (25 jaar), Gert van den Ham, Frans ter Schiphorst en Arnold Wijnsma (12,5 jaar). Voor allen was er een terugblik op hun EMK-verleden, een bijbehorend schildje en een mooie bos bloemen (met dank aan Frouwkje Jonker). Hierna was de loterijcommissie weer aan de beurt. Sessie twee ging van start. Ook nu weer veel gelukkige winnaars. Er was zelfs een winnares die een prijs won welke door haar zelf was geschonken. Voordat de laatste sessie van de loterij werd gestart, werd eerst door velen nog even een drankje besteld. Overigens was het de hele avond behoorlijk druk bij de bar. En toen de finale van de loterij met een nieuwe hoofdprijs en wel een kruiwagen met overall en twee spades. De gelukkige winnaar was Wieb de Vries. Altijd handig als je in een appartement woont. Wie wilde kon nog even napraten onder het genot van (nog) een drankje. Hierna was de geslaagde nieuwjaarsreceptie ten einde. Organisatie bedankt, het was weer perfect geregeld.

Abonneer U vrijblijvend op onze Nieuwsbrief