Ouderwetse nieuwjaarsreceptie

Twee jaar achter elkaar was het niet mogelijk om aan het begin van het kalenderjaar als Mannenkoor bij elkaar te komen voor de nieuwjaarsreceptie. Gelukkig kon het in 2023 weer wel. Op maandag 9 januari kwam een groot aantal mannen, velen met hun partner naar Ons Huis aan de Zeeweg in Ermelo, met als traditionele ingrediënten: een toespraak van de voorzitter, de loterij, een buffet en de huldiging van de jubilarissen.

Voorzitter Gerrit Paarlberg stond onder meer stil bij het heuglijke feit dat het Ermelo’s Mannenkoor dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert en bij de feestelijke activiteiten die op het programma staan.

Het buffet was dit keer een stamppottenbuffet, met als toetje vla met (veel) slagroom.

De jubilarissen die gehuldigd werden waren Ton Enserink, Henk Griffioen en Ben Kleine Deters, zij zijn inmiddels 12,5 jaar lid van het EMK. Verder werd Gerrit van Kalsbeek gehuldigd, hij is maar liefst 40 jaar lid van het koor. Ze kregen allemaal een schildje, Gerrit ook een gouden speld, en een prachtig boeket, verzorgd door Frouwkje Jonker.

De loterij leverde naast een mooi bedrag voor de kas ook vele blijde gezichten op bij de winnaars van het grote aantal prijzen. De avond was prefect georganiseerd door Bert van Panhuis, Rikkert Vliek en Gert Schuurman!dsc 0766 1

dsc 0757

kerstzangavond202201De Immanuelkerk zat lekker vol op maandag 19 december. Het was duidelijk te merken dat er een grote groep mensen is die zang en samenzang gemist heeft in de coronaperiode.

Na het openingslied werden alle aanwezigen welkom geheten door de voorzitter; in het bijzonder werd de nieuwe burgemeester van Ermelo, de heer Hans van Daalen welkom geheten.

Vervolgens werd het gevarieerde programma afgewerkt, waarbij weer mooie muzikale ondersteuning werd verzorgd door Maurice van Dijk op trompet, Bert Elbertsen op piano en orgel en Ab Weegenaar op orgel. Verrassend en indrukwekkend was de medewerking van sopraan Rosa Ligtermoet. Tezamen met het Ermelo’s Mannenkoor en solistisch wist ze menige toehoorder te raken met haar prachtige stem.

De Kerstzangavond werd rechtstreekst uitgezonden via Youtube. Op Kerkomroep is het hele programma terug te zien: ga naar www.kerkomroep.nl en zoek naar Immanuelkerk Ermelo, maandag 19 december 2022 of klik op de volgende link: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10965