zaterdag 16 november 2019

De vaste begeleider, organist en pianist, van het Ermelo's MannenKoor is Bert Elbertsen.
Bert werd geboren te Lunteren en al op jonge leeftijd bleek hij over muzikale gaven te beschikken. Bert begon met zijn studie aan het Conservatorium te Utrecht. Daar studeerde hij achtereenvolgens bij Theo Teunissen, Kees van Houten en Jan Raas, waar hij ook afstudeerde.

Als organist is Bert Elbertsen verbonden aan vele koren, waaronder o.a. de Verenigde Veluwse Koren, het Christelijk mannenkoor "Fontanus" uit Putten en tot slot het "Ermelo’s MannenKoor". Daarnaast is hij vaste organist in Bennekom. Daar bespeelt hij de orgels van de Oude Kerk en de Ichtuskerk.

Met diverse koren maakte Bert een concerttour naar o.a. Canada, Hongarije, Slowakije, Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland en Roemenië. Bert ElbertsenMet het Ermelo's MannenKoor maakte hij in 2001 een succesvolle concertreis naar Canada en, ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum, in september 2013 een reis naar Duitsland. Buiten deze reizen om speelde hij op diverse orgels in Frankrijk, Engeland, Amerika en Duitsland.

Bert Elbertsen heeft vele CD's op zijn naam staan en wordt veel gevraagd voor soloconcerten en koorbegeleiding. Tevens is hij om de week de presentator van het orgelprogramma “Preludium”, dat door Veluwe FM wordt uitgezonden. Naast al deze activiteiten heeft hij ook een goedlopende lespraktijk voor orgel- en pianolessen in Ede. Sinds februari 2013 werkt hij als intonateur bij Content Orgels te Ermelo.

Website Bert Elbertsen